Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаїв переходить до “червоної” зони: які обмеження діятимуть у місті

З 26 жовтня Миколаїв опинитися в “червоній” зоні карантинних обмежень. Про нові обмеження розповів мер міста Олександр Сєнкевич: 

Це означає, що з вівторка працювати зможуть лише ті колективи, в яких 100% працівників мають зелений COVID-сертифікат (тобто два щеплення). Це ж правило стосується і відвідувачів закладів.

Маю сказати, що ситуація з вакцинацією у Миколаєві досить непогана. Ми є третім містом (після Києва та Полтави) за кількістю зелених паспортів.

На сьогодні щеплення отримали вже 207 763 жителі міста:

114 531 (29,5 %) осіб щеплені першою дозою
93 142 (24%) мають зелений сертифікат

За останню добу у місті вакцинували рекордну кількість осіб – 4 418.

Нагадую, у Миколаєві розгорнуто 14 пунктів вакцинації на базі сімейних амбулаторій та 5 Центрів масової вакцинації. Працюють 13 мобільних бригад, які виїжджають вакцинувати організовані колективи працівників.

Завтра ми відкриваємо додатковий пункт масової вакцинації у кінотеатрі Multiplex, що в City Centre. Також ведемо переговори з Укрзалізницею, щоб облаштувати пункт вакцинації на території залізничного вокзалу.

Наразі хворих на коронавірус приймають міські лікарні № 1, 3 та 5.

Нещодавно маленьких пацієнтів із коронавірусом почала приймати наша Міська дитяча лікарня № 2. На сьогодні там перебуває 6 дітей із підтвердженим діагнозом та 13 із підозрою. Всього під ковід у цій дитячій лікарні розгорнуто 60 ліжок.

Друзі, бережіть себе! І вакцинуйтесь.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН