Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Родині чонгарців, у будинку яких сталась пожежа, має допомогти місцева влада

У ніч з 14 на 15 жовтня у будинку на вулиці Шевченка у Чонгарі, де проживала Галина Лагода з дітьми шести, дев’яти і сімнадцяти років, своєю матір’ю Катериною Федорівною та чоловіком (його на той момент вдома не було), сталась пожежа. Загорілась прибудова, яка слугувала родині верандою і літньою кухнею.

Першою, за словами Галини Андріївни, пожежу побачила її матір. Вона і розбудила доньку та дітей. Вогонь був настільки потужним, що лише щойно відкрились двері до хати, ринув туди хвилею.

Жінка з дітьми змогла вибратись назовні через вікно, але Катерина Федорівна, яка хотіла врятувати речі, загинула у вогні.

Крім близької людини, родина втратила дах над головою. На прибудові він згорів повністю, на хаті частково пошкоджені балки перекриття і шифер. В пожежі також згоріли продуктові запаси, зерно, одяг, іграшки, книжки тощо. На щастя, Галина Лагода встигла врятувати документи.

На місце трагедії виїхали Генічеський міський голова Олександр Тулупов, секретар ради Олена Пікуль та директор КП «Міськжитлобуд» Сергій Бубнов, аби на власні очі побачити масштаби пожежі і визначити, чого найперше потребує родина.

Галина Лагода розповіла, що нині вони всі тимчасово мешкають у кумів, але надалі потребують житла. На будинку найперше планують перекрити дах, для цього потрібні брус і шифер.

Олександр Тулупов запевнив, що міська рада знайде можливість, аби допомогти фінансово і матеріально, і подякував односельцям родини, які вже прийшли на допомогу.

ГЕнічеська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН