Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 10 тисяч людей пройшли повний курс вакцинації у Новій Каховці

Про це під час апаратної наради 19 жовтня повідомила генеральний директор КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Нова Каховка” Олена ХОДОРКОВСЬКА. Станом на 18 жовтня одну дозу вакцини отримали 15 тисяч 230 людей. За минулий тиждень провакциновано 2321 особу. За вихідні – 462 особи.

Підтверджено захворювання на ковід-19 у 206 чоловік, ще 136 хворих на пневмонію чекають результату ПЛР-тесту. Минулого тижня з міського Центру до Херсона доставили 2105 ПЛР-тестів.

Олена ХОДОРКОВСЬКА повідомила: люди більш активно йдуть вакцинуватися. Тому в приміщенні поліклініки щодня утворюються черги. З іншого боку, захворіло багато медичних працівників. І на тих, хто працює, збільшилося навантаження. Медичні працівники його не витримують, продовжують звільнятися.

Міський голова Володимир КОВАЛЕНКО доручив керівникам обох закладів – і Центру, і міської лікарні – не допускати такої ситуації, організувати роботу так, щоб утримати медиків в місті.

Генеральний директор КНП “Центральна міська лікарня міста Нова Каховка” Наталія ГОНЧАРОВА підтвердила: медиків намагаються утримати хоча б преміями. Але мова не тільки про лікарів:

– Я кажу про тих, хто працює з киснем. Замість чотирьох залишилося двоє працівників. Працюють вони через добу. Щоразу виникають надзвичайні ситуації. Приміром, о 19 годині телефонують і кажуть, що залишилося тільки 5 балонів з киснем. І замість того, щоб піти додому після зміни, вони залишаються вантажити балони – щодня по 450 штук. А наступного дня – знову заступають на добу…

Міський голова запропонував звернутися по допомогу до військових. Як повідомив перший заступник Олег ТАРАБАКА, на прохання про допомогу негайно відгукуються і військові, і працівники КП.

Як повідомив Володимир КОВАЛЕНКО, лікарі звертаються до керівництва міста, керівників закладів охорони здоров’я з проханням збільшити виплати санітаркам та медсестрам. Бо левова доля навантажень у щоденному догляді за хворими лягає саме на них.

Зросло навантаження на медичні заклади – зростають і фінансові потреби. Олена Ходорковська звернула увагу: кількість ПЛР-тестів щодня збільшується. Для їх проведення потрібні пробірки та інші матеріали. Для проведення щеплень медику необхідні на кожну людину – окрема пара рукавичок і спиртова серветка. Від держави Центр отримує лише вакцину і шприц. Все інше доводиться купляти за кошти Центру. А тести до Херсона відвозять кілька разів на день.

– Коли людина приходить до поліклініки, і в неї температура – ми робимо швидкий тест, – розповіла Олена ХОДОРКОВСЬКА. – Якщо він позитивний – робимо ПЛР-тест і веземо на Херсон. За цей місяць ми зробили 6 тис. 072 швидких тести. Нам їх по розподілу давали. Тепер сказали, що ми повинні їх купляти за свої кошти. Один швидкий тест коштує 150 грн.

Міський голова зазначив: вакцинація на сьогодні -найголовніший процес. Тому доручив профільному заступнику Олегу Тарабаці, заступнику Леоніду Чурсинову і начальнику фінансового управління Ірині Фурсєєвій розглянути питання виділення медикам додаткових коштів з резервного фонду міста.

Радіо Нова Каховка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН