Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині продовжують виявляти нелегальних сезонних працівників

Ні для кого не є таємницею, що для збору урожаю додатково залучаються наймані працівники, які частіше всього не оформлені належним чином. Громадяни, які не декларують свої доходи та не є суб’єктами господарювання, також наразі надають платні послуги з обробки земельних угідь власною сільгосптехнікою.

Поряд з цим, є чимало громадян, які з року в рік ігнорують свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів, отриманих від продажу агропродукції, вирощеної на власних чи орендованих земельних ділянках.

Саме тому спеціалісти Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі активно проводять інформаційно – роз’яснювальну роботу з жителями Каховського району, основним видом діяльності яких є вирощування сільгосппродукції.

Так, нещодавно у складі робочої групи начальниця Новокаховської ДПІ Галина Серебрянська разом зі спеціалістами податкового відомства та представниками Таврійської міської територіальної громади обстежили земельні ділянки у с. Чорнянка. Перш за все, в поле зору податківців потрапили ті громадяни, які не подали декларації про майновий стан і доходи, маючи у власності паї. Протягом дня вони відвідали понад 130 таких «розумників» і встановили, що усі сільгоспугіддя засіяні різноманітними культурами (пшениця, ячмінь, кукурудза, соняшник, картопля, морква, цибуля, перець тощо). Даний факт ймовірно може свідчити про те, що вони обробляються організовано. А це приховані договори оренди, відсутність державної реєстрації як суб’єкта господарювання та недоотримані кошти до бюджету громади.

Підтвердженням цього припущення став один із фактів, зафіксований членами робочої групи на момент візиту. Житель смт Козацьке (громадянин «А»), який не є суб’єктом господарювання, вирощує перець на земельних ділянках, що належать громадянці «Н», яка не прозвітувала про свої тогорічні доходи. З порушником інспектори провели роз’яснювальну роботу, за результатами якої він одразу погодився привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства та запевнив, що громадянка «Н» в найкоротші строки подасть декларацію.

Зафіксовані й громадяни, які мають у власності та обробляють земельні ділянки площею понад 20 га, та теж не прозвітували про доходи, отримані торік, і при цьому теж без державної реєстрації своєї діяльності.

Під час обстеження на одній із земельних ділянок саме проводився збір врожаю. Приємно констатувати той факт, що громадянин, який здійснював перевезення власним автотранспортом пшениці на елеватор, надав усі необхідні документи щодо реєстрації його підприємцем. Пізніше до представників робочої групи приєднався й сам керівник фермерського господарства, який надав посадовцям вичерпну інформацію щодо договорів оренди та сплати податків. Дана інформація підтвердилася та збігається з тією, що відображена ним у звітах, які подані до податкової інспекції. Податківці висловили подяку добросовісним громадянам за сумлінну громадянську позицію, високий рівень податкової культури та своєчасну сплату податків до бюджету громади.

За результатами даного інформаційного виїзду усі порушення взяті податківцями на контроль. Надалі проводитимуться профілактичні заходи, які триватимуть до повного завершення сезонних сільгоспробіт, адже подальший збір засіяних культур не обійдеться без залучення найманих працівників та сільськогосподарської техніки.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН