Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В ХДУ працюють над оптимізацією структурних підрозділів

Про це розповів ректор вишу Олександр Співаковський:

Щомісячна робоча зустріч з адміністрацією наших відокремлених підрозділів – ГЕНІЧЕСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ХДУ та Бериславський фаховий педагогічний коледж ХДУ вже стає традицією. Щопонеділка у форматі ZOOM директори коледжів Галина Толубец та Андрей Костюк присутні на засіданнях ректору університету, майже щоденно у телефонному режимі відбувається спілкування щодо робочих питань між профільними фахівцями… Але віч-на-віч із можливістю поставити навіть найгостріші питання – це зовсім інший формат, який я цілком підтримую. В університеті є повне розуміння необхідності синхронізації наших дій заради створення спільного якісного освітнього середовища.

Сьогодні у своєму виступі зупинився на підготовці до опалювального сезону. Надскладна ситуація з відсутністю договорів на газ, зростанням його вартості, є питання по гуртожиткам… І все це на фоні «червоної» зони епіднебезпеки. Університет наразі має сценарії, за якими ми будемо діяти, якщо виникатимуть якісь проблемні питання. 

Запропонував аналогічні матриці розробити й керівникам коледжів, погодити їх з колективами. Коли люди знають про можливі ризики та зовнішні виклики, то з розумінням сприймають навіть непопулярні рішення. Домовилися, що продовжуємо працювати в очному режимі, що так зване диванне, тобто дистанційне навчання, запроваджуємо лише, якщо виникатимуть значні проблеми з опаленням навчальних аудиторій.

Щодо необхідності внесення змін до статутів коледжів, у зв’язку з внесеними Вченою радою університету змінами до повноважень керівників та законодавчими новаціями, проконсультував перший проректор Сергій Омельчук. 

Всі нюанси по оптимізації навчальних розкладів та прорахунку навантаження на педагогів допоможе відпрацювати проректорка Дарья Мальчикова. Питання по відповідності шатних розписів коледжів, наявному фінансуванню – на контролі у проректора Максим Вінник. Співпраця з коледжами по майбутньому вступу випускників до університету та проведення профорієнтаційної роботи – сфера відповідальності проректора Сергей Кузнецов.

Дякуємо колегам-директорам коледжів за конструктивний діалог! 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН