Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великолепетиській громаді виявлено 2 родини, в яких не виконуються батьківські обов’язки

З метою своєчасного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які без поважних причин не приступили до навчання, вжиття заходів щодо соціального захисту та усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків у Великолепетиській громаді проведено профілактичні рейди на території с. Мала Лепетиха, с. Костянтинівка та с. Катеринівка.

У ході проведення рейдів відвідано 8 родин у яких виховується 32 дитини, за результатами складено акти обстеження умов проживання дітей, порушені питання щодо невідвідування дітьми навчальних закладів, з батьками, опікунами/піклувальниками, проведено профілактичні бесіди, надано методичні рекомендації з питань соціального захисту дітей.

При відвідуванні родин з’ясовано та підтверджено факти невиконання батьками 2 родин батьківських обов’язків відносно 4 дітей, за результатами проведеної роботи та з метою забезпечення соціального захисту дітей проводить збір інформаційних матеріалів для подальшого розгляду питання комісією з питань захисту прав дитини Великолепетиської селищної ради.

Дітей, які бродяжили, жебракували, вчиняли правопорушення, перебували у стані алкогольного сп’яніння, на обстежуваній території, не виявлено.

За результатами проведення рейдів у вересні 2021 року 2 родинам з дітьми шкільного віку селищною радою надано адресну допомогу, а саме: вживані меблі, яких потребували родини.

Великолепетиська громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН