Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Червона” зона карантину: на Херсонщині дітей відправили на канікули

З 15 жовтня Херсонська область в “червоній” зоні.

Станом на ранок 17 жовтня 7 лікарен Херсонської області (херсонська обласна, лікарня ім. Тропіних, лікарня ім. Карабелеша, дитяча обласна лікарня, Ново-Каховська міська лікарня, Олешківська міська лікарня, Каховська міська лікарня заповненні майже на 100%. Разом у всіх цих лікарнях не буде навіть 20 вільних місць.
Скадовська міська лікарня орієнтовно завантажена на 50%. Маємо близько півсотні вільних місць. Враховуючи, що за останню добу надійшло 12 нових хворих можна прогнозувати, що завантаженність найближчими днями також зросте. При цьому треба враховувати, що технічна можливість лікарні забезпечувати хворих киснем також сильно обмежена. Киснева станція може дати кисень орієнтовно на 20 хворих. Решту кисню постачає кріоциліндр на 2т і балони.

У скадовській лікарні на стаціонарному лікування станом на ранок 17 жовтня перебуваає 47 хворих на Ковід. З них киснево залежних 35. Ще 16 хворих з пневмонією також потребують кисень. За добу померло 2 людини.

Враховуючи усі ці обставини, 17 жовтня, відбулося засідання Скадовської міської комісії ТЕБ та НС.

Законодавство дозволяє місцевим комісіям встановлювати додаткові обмежувальні заходи відповідно до ситуації на місці.
Тому, було прийняте рішення про переведення з 18 по 23 жовтня усіх закладів освіти (крім дошкільних) на дистанційну форму навчання. Незалежно від рівня вакцинації персоналу.
З 25 жовтня усі заклади освіти йдуть на тижневі канікули.

Решта обмежень червоної зони залишаються у відповідності до постанови КМУ №1236.

Основна відмінність нинішніх обмежень червоної зони – це можливість працювати майже усім закладам при наявності у персонала та відвідувачів зелених сертифікатів про вакцинацію або результату ПЛР тесту. Відповідно компенсації за вимушений простій держава цього разу не пропонує.

Звісно, працювати дозволяються при дотриманні решти обмежень – носіння маски, дотримання соціальної дистанції та інше.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН