Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стало відомо, як у Запоріжжі працюватиме громадський транспорт

Громадський транспорт у Запоріжжі з 18 жовтня продовжить працювати без змін, але з дотриманням карантинних вимог. Зокрема це стосується наявності у водіїв та пасажирів засобів індивідуального захисту, перевезення пасажирів не більше кількості сидячих місць. Про це повідомив перший заступник міського голови Олександр Власюк.

З 18 жовтня у Запоріжжі починають діяти додаткові обмеження, які передбачені «червоною» карантинною зоною. Зокрема заборони стосуються роботи магазинів, кафе, ресторанів, проведення масових заходів і так далі. Значна частина заборон не застосовується у випадку коли всі відвідувачі та працівники є вакцинованими. Відповідне рішення вчора прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  З переліком заборон можна ознайомитись за посиланням.

Перший заступник міського голови Олександр Власюк розповів як працюватиме громадський транспорт з 18 жовтня. На даний момент у Запоріжжі рішення про організацію перевезень пасажирів за спеціальними довідками або сертифікатами про вакцинацію не прийняте. Громадський транспорт продовжить перевозити пасажирів за кількістю сидячих місць та у засобах індивідуального захисту. Також має бути розглянути питання про обмеження перевезення пільгових категорій пасажирів за часом. Однак таке рішення також на даний момент не прийняте. Подальші зміни у роботі громадського транспорту, у тому числі стосовно перевезення пасажирів за наявністю сертифікатів вакцинації і так далі, залежатимуть від епідемічної ситуацію у місті.

За словами Олександра Власюка, школам рекомендовано з 18 жовтня розпочати осінні канікули. На даний момент планується, що вони будуть продовжуватись до 1 листопада. Однак у подальшому все залежатиме від епідемічної ситуації. Дитячі садки продовжать працювати.

Перший заступник міського голови Олександр Власюк також повідомив, що виконання карантинних вимог у Запоріжжі перевірятимуть мобільні групи. До їх складу входитимуть правоохоронці, представники Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування.

Олександр Власюк звернувся до запоріжців з закликом дотримуватись карантинних вимог та вакцинуватися.

Запорізька міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН