Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Арабатській Стрілці знімали кіно

12 жовтня на Арабатській Стрілці допізна знімалась одна зі сцен нового українського фільму з робочою назвою «Кордон». Вже наступного дня вранці знімальна група мала їхати на інше місце для зйомки в іншу область, продюсер фільму Андрій Суярко висловив бажання зустрітись з Генічеським міським головою Олександром Тулуповим, який посприяв знімальному процесу. Зустріч відбулась пізнього вечора біля воріт КП «Азовкомунсервіс», куди кіношники привезли генератор, який їм виділили для зйомок.

Андрій Суярко – відомий український продюсер. Серед інших, він продюсував фільми «Червоний», «Гніздо горлиці», «Іван Сила» та «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».

Режисером  фільму став Андрій Кавун, відомий за фільмами «Кандагар» та «Полювання на піранью».

Сценарій для фільму написав український письменник Євген Положій. Написано його на основі однойменної книги «Кордон», яка перевидавалась кілька разів накладом близько 50 тисяч екземплярів.

За словами Андрія Суярка, фільм складатиметься з трьох новел про трьох солдатів: двох прикордонників і танкіста. Всі вони у 2014 році потрапляють в Іловайськ, всі лишаються живі.
«Найголовніше, що це – реальна історія, – розповів продюсер. – Євген Положій зустрічався з тими, хто вижив, і написав їх історію».

У нас знімали сцену з історії бійця з позивним Кабан, який повертався на батьківщину через Чонгар, де його зустрічала дружина.

Андрій Суярко подякував Олександру Тулупову за сприяння у зйомках. Крім влади громади, зазначив продюсер, знімальній групі також допомагали поліція, СБУ, прикордонники.

На питання про свої враження від Арабатської Стрілки, де він вперше вчора побував, гість зазначив: «У вас – неймовірні пейзажі, унікальні гарячі джерела, але у приватників подекуди – жахлива архітектура». А ще додав, що Генічеськ і Арабатська Стрілка обов’язково будуть зазначені у титрах. Щоправда, буде це нескоро – фільм планують знімати і у наступному році. Прем’єру його проводитимуть у кількох містах. Серед них, цілком можливо, буде і Генічеськ. А ще можна подумати над проведенням у нашому місті кінофестивалю.

Продюсер запитав міського голову про те, чим живе громада. Олександр Васильович детально відповів на запитання.
«У нас – прекрасні місто і громада, – сказав наприкінці зустрічі Олександр Тулупов. – Є багато цікавих проєктів (наприклад, проєкт літнього кінотеатру), які треба розвивати. На жаль, ми обмежені у фінансах, але маємо бажання і надалі розвивати громаду у всіх напрямах».

Генічеська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН