Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чотири дерева авокадо подарують Ботанічному саду ХДУ

Пласт-подію – «Неймовірні пригоди Авокадика» відбудеться в Ботаничному саду 16 жовтня о 10:00.

Під час заходу буде передано 4 авокадових дерева висотою більше 1,5м у подарунок Ботанічному саду Херсонського державного університету.

Захід орагнізовує Пласт Херсон Новацтво Рій Саламандрики.

Мета акції – виховання здорової нації, як одного з ключових моментів виховної роботи в Пласті. Адже пластун дбає про своє здоров‘я, тому до Всесвітнього Дня здорового харчування (відзначається 16 жовтня) буде подаровано Ботаничному саду дерева авокадо з метою їх подальшої висадки в ґрунт.

Загальновідомо, що авокадо є джерелом безцінних вітамінів, а також доволі популярним продуктом серед прибічників здорового харчування. На Херсонщині вже вирощують деякі види теплолюбивих корисних фруктів та ягід: хурму, гранат, інжир і, навіть,ківі! Авокадо не прижився в нашому регіоні через посушливий та холодний клімат.

Пластуни разом з батьками проростили кісточки диво-фрукту у невеличкі деревця-садженці та домовилися про передачу у турботливі руки фахівців Ботанічного Саду. Щоб ті допомогли їм перезимувати, прижитися,і, в подальшому, притести плоди.

Орієнтовна кількість учасників 5 дорослих та 10 дітей. Серед запрошених гостей керівниця Центру екологічної інформації ХОУНБ ім. Олеся Гончара Тищенко Ю.В.

Захід відбуватиметься на вулиці з дотриманням карантинних вимог.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН