Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині вшанували пам’ять Олега Мішукова

Пам’ятний допис опублікував ректор ХДУ Олександр Співаковський:

«Никогда не умирает тот,
чья жизнь прошла светло и беспорочно,
чья память незабвенная живет
в сердцах людей укоренившись прочно».

Олег Васильович Мішуков завжди підкорював лише найвищі висоти, був видатною постаттю і справжньою пасіонарною особистістю. І залишився в пам’яті багатьох Людиною, яка несамовито любила життя, прагнула охопити та випробувати себе в усіх сферах – від мистецтва до науки!

Так, сьогодні Олега Мішукова немає серед нас, однак його ідеї живуть й донині. Це Херсонський академічний ліцей, який нині носить ім’я свого фундатора. Це – одна з найгеніальніших ідей, перлина херсонського освітянства, яка вже не один десяток років зрощує нові генерації талановитої молоді.

Він мав унікальний талант — бачити далеко за горизонтом, генерувати ідеї та об’єднувати навколо них однодумців. Він заряджав своїм ентузіазмом і непереборним бажанням творити. Саме так був створений факультет культури і мистецтв Херсонського державного університету!
Свої традиції й здобутки примножує кафедра англійської філології та світової літератури ХДУ (кафедра світової літератури та культури), яку у свій час очолював Олег Мішуков, і яка нині також носить його ім’я.
Чи не в цьому ж сенс нашого життя? Залишити по собі слід, так майстерно спроєктувати ідеї, що успішно реалізовуватимуться послідовниками й навіть після того, як опускається завіса життя…

Пам’ять про цю видатну людину досі живе в наших серцях. Сьогодні Олегу Мішукову виповнилося б 58 років…

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН