Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відбулась позачергова сесія Херсонської обласної ради щодо питання початку опалювального сезону

Про це повідомляє депутат Херсонської обласної ради Олександр Співаковський на своїй сторінці у Фейсбук:

«Надважлива позачергова сесія Херсонської обласної ради. За 40 хвилин фактично одностайно підтримані питання, що дозволять закладам бюджетної сфери розпочати опалювальний сезон. Звичайно, якщо на рівні держави терміново будуть прийняті відповідні рішення, врегульована процедура закупівель газу та його вартість.
Коли справа стосується питань життєдіяльності області, наших земляків, навчання дітей чи забезпечення лікарень киснем під час катастрофічного погіршення епідеміологічної ситуації, то депутати об’єднуються. Тут не до політики.
Але ж звернув увагу на те, що підтримуючи зміни до бюджету обранці мають законне право бачити, на які саме заклади чи напрямки, а, головне, за яким принципом розподіляються кошти. На комісії ми не мали детальної розшифровки. Розумію, що сесія позачергова, що часу обмаль, як й фінансового ресурсу, але прозорість має бути забезпечена.
Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко та його перший заступник Юрій Соболевський відреагували на моє зауваження, погодилися з тим, що все має бути справедливо та відкрито. Подивимося, як буде далі)
Дякую колегам-депутатам за те, що проголосували за ініційоване мною та підтримане комісією звернення щодо статусу мешканців гуртожитків закладів освіти та зменшення тарифів на комунальні послуги для учнів і студентів, які в них проживають. Це важливо, якщо ми дбаємо про молодь та хочемо, щоб наші діти залишалися на Херсонщині.
Скористався можливістю та зробив на сесії депутатський запит до Головного управління Національної поліції в Херсонській області щодо посилення роботи з громадянами, які порушують екологічне законодавство, спалюючи сміття просто неба й наражаючи тим самим на небезпеку оточуючих. На жаль, безкарність призводить до того, що ми всі вимушені дихати отруєним повітрям та лише спостерігати за тим, як забруднюється атмосфера. Мій запит буде спрямовано до Національної поліції.
Всім здоров’я та чистого повітря! Вакцинуйтеся!»
На зображенні може бути: 1 особа, сидить та у приміщенні
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та у приміщенні

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН