Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві працюють над формуванням майстер-плану Миколаївського порту

Майстер-план Миколаївського порту буде сформований на основі пропозицій представників морського бізнесу, – Олександр Голодницький.

12 жовтня 2021 року під головуванням начальника Миколаївської філії ДП «АМПУ» (адміністрації Миколаївського морського порту) Андрія Гранатурова відбулось чергове засідання Ради морського порту Миколаїв. У засіданні взяли участь представники портових операторів та суб`єктів господарювання, що надають послуги у морському порту Миколаїв, профспілкових організацій порту, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич та в.о. Голови ДП «АМПУ» Олександр Голодницький.

В якості основного питання порядку денного на засіданні Ради морського порту Миколаїв було розглянуто завдання на розробку майстер-плану Миколаївського морського портово-промислового вузла.

Очільник Адміністрації морських портів закликав представників бізнесу, муніципальної влади, АМПУ та МІУ взяти участь у формуванні завдання для створення майстер-плану.

– Я закликаю об’єднатися всіх портових операторів заради обговорення технічного завдання до проєкту майстер-плану порту, пропоную поставитися до цього не просто як до документу, а як до певної доктрини розвитку Миколаївського регіону. Без вашої активної участі неможливе формування цього надважливого для регіону документу– зауважив Олександр Голодницький.

Як зазначив керівник ДП «АМПУ», майстер-план порту – це лакмусовий папірець проблемних питань та вузьких місць, який містить варіанти їх вирішення. На теперішній час вже розроблено майстер- план порту Південний, проведені торги і розпочате виконання робіт зі складання майстер-плану порту Чорноморськ, готується до укладання договір на розробку майстер-плану порту Одеса.

Олександр Голодницький закликав представників Миколаївського морського бізнесу не ставитися формально до цього документу, а розглядати його як можливість вирішення нагальних проблем.

– На сьогоднішній день розвиток Миколаївського транспортного вузла, на жаль, обмежений невеликими, у порівнянні з портами великої Одеси, глибинами. Як один із можливих варіантів подолання цієї проблеми – організація перевалки на зовнішньому рейді морського порту Миколаїв за схемою борт-борт. Від бізнесу нам потрібна інформація, що саме необхідно робити для пришвидшення обробки вантажів з точки зору логістики. На мою думку, тільки синергія бізнесу, місцевої влади та державних структур дозволять зберегти конкурентоспроможність регіону на ринку вантажних перевезень – зазначив Олександр Голодницький.

Рада порту в цілому підтримала доцільність розробки майстер-плану, в рамках якого будуть опрацьовані основні проєктні рішення поетапного розвитку складових інфраструктури Миколаївського морського портово-промислового вузла: гідротехнічних об’єктів, об’єктів авто- та залізничної інфраструктури загального користування, зовнішніх електричних мереж тощо.

Як зазначив Олександр Голодницький, пропозиції можна надсилати як до Миколаївської філії ДП «АМПУ», так і до апарату управління ДП «АМПУ». Прийом пропозицій та обговорення триватимуть два тижні.

– Протягом двох тижнів чекаємо від вас конкретні пропозиції, побажання, зауваження, тощо, після цього закриваємо прийом зауважень та пропозицій і за результатами будемо формувати очікувану вартість та оголошувати процедуру закупівлі згідно із законом України «Про державні закупівлі».

Саме за вашими пропозиціями буде сформоване завдання на розробку майстер-плану Миколаївського порту – зазначив керівник ДП «АМПУ».

Довідково:

План-схема (майстер-план) порту – це комплексний підхід до усіх складових транспортного вузла (авто-, залізнично-, енергетична інфраструктура та водні підходи), оцінка, визначення вузьких місць та пропозиції щодо їх усунення . Стратегією розвитку морських портів України на період до 2038 року та Стратегічним планом розвитку ДП «АМПУ» на 2021-2025 роки передбачені розробки планів-схем розвитку морських портів України.

Адміністрація морських портів України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН