Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міністр охорони здоров’я через погіршення ситуації з коронавірусом відвідав з Херсонщину

Вчора на Херсонщині з робочим візитом перебувавав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Візит пов’язаний зі значним поширення в області COVID-19.

Під час спілкування з журналістами очільник МОЗ розповів, що не відкидає сценарій з переходом Херсонщини до “червоного” рівня епіднебезпеки. Однак остаточну крапку в цьому питанні має поставити Державна комісія з питань ТЕБ та НС. Орієнтовно її планують зібрати 12 – 13 жовтня. 

Також на Херсонщині Міністр відвідав декілька закладів охорони здоров’я області, а також центрів масової вакцинації. 

“Ключова річ, яку побачив в одній лікарні, – повністю зайняте реанімаційне відділення, але жодного вакцинованого серед пацієнтів немає. Зараз ми маємо ефективний спосіб запобігти тяжкому або середньому перебігу хвороби – вакцинація. Потрібно розуміти, що ризик захворіти значно страшніше, аніж можливі побічні ефекти після вакцинації, які в більшості випадків минають через добу. Антивакцинаторські погляди дуже швидко змінюються, коли справа доходить до апаратів ШВЛ”, – розповів Віктор Ляшко. 

Також на переконання очільника МОЗ, сьогодні Україна може робити понад мільйон щеплень щотижня. За прикладом країн ЄС, високий рівень вакцинації населення дозволить послабити карантинні обмеження. Для цього є достатня кількість вакцини, а також спроможність медичної системи. Однак потрібне ще й бажання населення. 

“Нам подобаються черги в пункти щеплень, нам не подобаються черги з “швидких” до ковідних відділень”, – резюмував Віктор Ляшко. 

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН