Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі шукають патронатних вихователів для дітей, які не можуть проживати разом з батьками

Кожна дитина має право на виховання в сімейному оточенні. І якщо батьки неналежним чином виконують свої обов’язки щодо дітей, які через складні життєві обставини тимчасово не можуть проживати разом з батьками. Тож створюються сім’ї патронатних вихователів та здійснюється патронат над дитиною.

Патронатна сім’я – це не благодійна місія, а цілком професійна справа, важлива і непроста робота, якій навчають і за яку платять.

Це спеціаліст, який разом з іншим дорослим членом сім’ї (чоловік із дружиною, мати з повнолітніми сином або донькою, дві сестри чи брати тощо) пройшов навчання за спеціальною програмою, що включає психологічну, первинну медичну та іншу підготовку.

Догляд і виховання дітей, влаштованих у сім’ю, та їхню реабілітацію патронатні вихователі здійснюють на договірній основі і отримують за це зарплату з розрахунку п’яти прожиткових мінімумів на місяць. При цьому патронат стає основною професією лише для патронатного вихователя, помічник може і повинен  працювати на іншій роботі. Також отримують соцдопомогу на влаштовану дитину в розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку на місяць.

Патронатними вихователями можуть стати громадяни України, які мають досвід виховання дитини і відповідні житлові умови. На час патронату вони активно співпрацюють із представниками служби у справах дітей та фахівцями із соціальної роботи, а часто – і з біологічними батьками чи опікунами дитини, які зацікавлені у тому, щоб подолати складні життєві обставини і повернути дітей у сім’ю.

Тож, якщо Вас зацікавила ідея стати патронатним вихователем та надавати  тимчасовий притулок знедоленим діткам, звертайтеся до служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Бериславської міської ради за адресою: м. Берислав, вул. Успенська, буд. 10, каб. 5, або за тел.. 0554673955.

Бериславська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН