Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся рейд з профілактики пожеж у будинках старої забудови

В осінню пору, коли температурні показники стають нижчими, зростає і кількість пожеж у житлі. А все через те, що люди починають обігріватися різними засобами та способами, вмикаючи при цьому більшу кількість електроприладів. 

Тому аби мінімізувати кількість пожеж у побуті, особливо з летальними наслідками, фахівці рятувального відомства разом із представниками поліції, Корабельної районної у м. Херсоні ради, управління у справах дітей, Херсонгазу та журналістами провели рейд в історичній частині Херсону. 

Вони спілкувались з мешканцями, наголошували на пожежній безпеці при користуванні засобами обігріву, особливо газовими та твердопаливними котлами. Побували і в сім’ях, які перебувають у скрутних життєвих обставинах. А також побували біля будинку, де в 2017 році сталась страшна пожежа. Тоді через коротке замикання в одній з квартир загинула ціла родина: батьки та їх троє дітей, а вогонь набрав такої сили, що у результаті вигорів весь 12-тиквартирний будинок старої забудови.   

Загалом з початку року в області виникло 2204 пожежі, під час яких вогнем знищено та пошкоджено 488 будівель і споруд різного призначення. На жаль, у цих пожежах загинуло 35 людей. 

Аналіз причин виникнення пожеж за 9 місяців дозволяє говорити про те, що переважна їх кількість – 1572 є наслідком необережного поводження з вогнем. На другому місці пожежі, що виникли внаслідок порушення правил експлуатації електрообладнання та побутових електроприладів – 230.

Тому рятувальники та представники інших служб під час таких профілактичних заходів намагаються максимально ретельно пояснити людям важливість дотримання всіх норм пожежної безпеки. 

ГУ ДСНС України у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН