Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За 2 дні шахраї ошукали двох жителів Херсона майже на 90 тисяч гривень

За минулі два дні шахраї ошукали двох мешканців обласного центру майже на 90 тисяч гривень за схемою – «ваш родич потрапив у біду». Наразі поліція проводить заходи по встановленню осіб, причетних до шахрайських дій.

«Ваш брат потрапив у ДТП: терміново потрібні гроші!» – такий дзвінок отримала напередодні 43-річна херсонка. Після телефонної розмови схвильована жінка зібрала всі свої заощадження і особисто передала невідомому чоловіку 2500 доларів США та 12 тисяч гривень. Через деякий час жінка зателефонувала брату і з’ясувалось, що він ні в яке ДТП він не потрапляв і з ним все добре.

Подібний телефонний дзвінок отримав й 87-річний пенсіонер з Херсона. Незнайомець повідомив літньому чоловіку, що його брат потрапив у халепу і для вирішення питання терміново потрібні гроші. Пенсіонер особисто передав невідомому зловмиснику 10 тисяч гривень і лише згодом з’ясував, що з його родичем все добре.

Поліція Херсонщини в черговий раз нагадує громадянам: зверніть увагу своїх рідних, особливо похилого віку, на необхідність бути обережними у таких випадках. Переконайте їх не діяти на емоціях та ні в якому разі не довіряти незнайомим людям. Наголошуйте на необхідності перевіряти будь-яку інформацію, отриману по телефону:

– варто одразу подзвонити своєму родичу, який, можливо, потрапив у складну ситуацію. Якщо він не відповідає, передзвоніть на номер того, хто вам телефонував, з’ясуйте особисті дані людини, у якій лікарні чи відділі поліції знаходиться ваш родич;

– обов’язково передзвоніть до лікарні або чергової частини, яку вам назвали, щоб пересвідчитись у достовірності інформації;
– попросіть час на обдумування. Зазвичай, шахраям не вигідно довго чекати, адже тоді ви починаєте мислити критично і можете самостійно зателефонувати до поліції.

Шановні громадяни! Якщо вам телефонують люди, які представляються працівниками поліції або інших правоохоронних структур і вимагають за щось гроші, не вірте їм і одразу набирайте номер “102”.

Поліція Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН