Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині судитимуть директора комунального підприємства за привласнення бюджетних коштів

Херсонською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Херсонської міської
ради за фактом привласнення грошових коштів шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). За даними слідства, в 2019 році обвинуваченим за результатами проведеної процедури закупівлі укладено договір з товариством з обмеженою відповідальністю про постачання мазуту для потреб підприємства.

У подальшому обвинувачений, достовірно знаючи, що мазут в повному обсязі на підприємство не поставлений, безпідставно перерахував бюджетні кошти постачальнику. У результаті протиправних дій бюджету територіальної громади міста завдано збитків у сумі понад 716 тис. грн. Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Херсонського районого управлiння полiцii ГУНП в області. 

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН