Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Меморандум про співпрацю підписав херсонський виш з представником Уповноваженого Верховної Ради України

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

З кожним роком все менше абітурієнтів з тимчасово окупованого Криму мають змогу реалізувати своє право на освіту на материковій частині України, зокрема у Херсонському державному університеті. Тиск та перешкоди, що чинять представники окупаційної влади, не дають можливість молоді виїхати на навчання, навіть перетнути адміністративний кордон.

Вже багато років у нас працюють освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» під керівництвом Татьяна Казакова. Їх діяльність якраз і забезпечує студентам з тимчасово окупованих територій доступ до української освіти. Ми супроводжуємо кожного абітурієнта та студента, розуміючи, наскільки нелегко їм реалізовувати своє законне право на освіту, наскільки важко відчувати себе не вільною людиною.

Сьогодні з робочим візитом Херсонський державний університет відвідала Представниця Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання прав жителів АР Крим та Севастополя Ірина Верігіна. Ми підписали Меморандум про співпрацю. Сподіваюся, він дійсно сприятиме підвищенню рівня правової свідомості студентської молоді. У перспективі в університеті мають обрати студентського Омбудсмена, який у подальшому безпосередньо співпрацюватиме з Офісом. Така практика вже впроваджена у столичних закладах вищої освіти, ми теж готові до співпраці заради захисту прав та свобод наших студентів.

Пані Ірина передала університету звіт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової та залишила свій підпис на згадку в книзі «Почесних гостей ХДУ».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН