Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голос Українського радіо Одеса зазвучав у електротранспорті

1 жовтня Одеській філії Суспільного виповнилося 65 років, а 2 жовтня Українське радіо Одеса відзначило 92 роки з дня заснування. Напередодні команда Українське радіо Одеса разом з КП «Одесміськелектротранс» запустили у тестовому режимі аудіоролики з маловідомими

«Експеримент зі створення пізнавального контенту для публічного простору ми розпочали з міським електротранспортом. Дякую за довіру керівництву підприємства та міста, які погодилися на експеримент. Вирішили підзвучити у тестовому режимі один з маршрутів трамваїв. Обрали №17 – він, до речі, проходить повз нашу телекомпанію. У змісті аудіороликів – історія вулиці, якою йде транспорт», — каже продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша.

Також продюсерка зазначає, що Суспільне Одеса має намір продовжити озвучування інших маршрутів до нового туристичного сезону. Зараз аналізується тестування аудіороликів на предмет сприйняття матеріалів пасажирами.

«До нас звернулася продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша і запропонувала оживити поїздки на громадському транспорті трансляцією роликів з історії Одеси. Для експерименту ми вибрали Фонтанський маршрут, радійники Українського радіо Одеси записали 10 роликів, ми змонтували з треками оголошення зупинок. Поки тестуємо, але у планах до нового туристичного сезону у 2022 році допрацювати та встановити і на інші маршрути», — розповідає заступник директора КП «Одесміськелектротранс» Костянтин Кравцов.

За словами редакторки Українського радіо Одеса Діани Попкової, з 2018-го року в ефірі радіо звучить проєкт «Радіомандрівки», в межах якого радійники разом з істориками та краєзнавцями розповідають маловідомі факти про цікаві місцини в Одесі та області. Ролики для одеських трамваїв стали своєрідним відгалуженням – лишень більш вузько спеціалізованим.

«Ми уклали десяток оповідок саме про локації в межах 17 та 18 маршрутів. Намагалися зробити ці історії насиченими несподіваними цікавинками, як-от зв’язок одеського маяка та Ейфелевої вежі. Про це мало хто знає і такі історії можуть зацікавити якнайширшу аудиторію. Гадаю, у такий спосіб ми можемо розширити коло слухачів, адже пасажири трамваїв можуть загалом не слухати радіо чи подкасти, однак почують наші ролики», — розповідає Діана Попкова.

«Все геніальне – просто! Їдеш у трамваї, дивишся у вікно і слухаєш екскурсію! Чудова ідея. Особливо порадувало, що почали з маршруту, який їде по Фонтану – це мій улюблений район. Почула багато цікавого про Артилерійське училище (зараз – Військова академія). А найприємніше, що Одеса подається у загальноукраїнському історико-культурному контексті. Хотілося би, щоб на всіх маршрутах реалізували цей проєкт. Успіхів!», — залишила відгук пасажирка трамваю Дарина Гармидер.

На честь святкування Дня народження Українське радіо Одеса влаштувало святкові ефіри. 2 жовтня о 17:10 в ефірі був спецвипуск «Віртуального музею Одеського Радіо» – про історію радіостанції. 4 жовтня о 12:10 в ефірі «Радіодня» тему продовжили: ведуча Світлана Стрельцова розмовляла з автором спецпроєкту до ювілею радіо, який святкували 2 роки тому, та подкасту «Фабрика звуків» Геннадієм Степаненком.

Джерело – Суспільне мовлення.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН