Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У п’яти містах України проходить фестиваль “XVI Дні польського кіно”

З 29 вересня до 10 жовтня відбувається фестиваль XVI Дні польського кіно. Традиційно у програмі представлено найцікавіший доробок польського кінематографу останніх років.

Одеська філія Суспільного (телеканал UА: ОДЕСА та Українське радіо Одеса) інформаційно підтримує подію.

Дні польського кіно — проєкт Польського Інституту у Києві, який цьогоріч відбувається вже вшістнадцяте. Через епідеміологічні обмеження фестиваль відбудеться у гібридному форматі: офлайн-програма буде представлена в кінотеатрах Києва, Харкова, Одеси, Вінниці та Луцька, а також у онлайн-кінотеатрі.

«У програмі цьогорічних Днів польського кіно – фільми найрізножанрішової палітри – від документального кіно до трагікомедій та навіть анімації. До того ж уперше фестиваль відбудеться у “гібридному” форматі – стрічки можна побачити, як в кінотеатрах, так і онлайн», — розповів експерт з програмної діяльності Польського Інституту у Києві Віктор Собіянський.

30 вересня на відкритті Днів польського кіно в Одесі команда Українського радіо Одеса записала ексклюзивне інтерв’ю з режисером фільму «Станіслав Лем: наука і вигадка» Адамом Устиновичем. Прослухати інтерв’ю можна буде у понеділок, 4 жовтня, о 20:20 у програмі «Тема з варіаціями» на Українському радіо Одеса або онлайн на сайті філії.

Джерело: UA: ОДЕСА

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН