Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Напідпитку та без водійського посвідчення: патрульні евакуювали два автомобілі порушників

У неділю, опівночі, на лінію 102 надійшло повідомлення, про те що вулицею Карбишева рухається транспортний засіб ВАЗ – 2113 сірого кольору. За словами заявника, водій ВАЗ в стані алкогольного сп’яніння.

Патрульні вирушили за зазначеною адресою, але там автомобіля не було. Інспектори побачили ВАЗ, схожий за описом на проспекті 200 років Херсону. Тож поліцейські його зупинили.
Під час спілкування охоронці порядку дійсно помітили ознаки алкогольного сп’яніння у керманича. Чоловік погодився пройти у встановленому законом порядку огляд за допомогою алкотесту “Драгер” на місці. Прилад показав результат 0,34 проміле, що майже в два рази перевищує норму.
Також патрульні за допомогою інформаційних баз встановили, що вказаний ВАЗ перебуває у розшуку, а водій не має посвідчення на право керування відповідної категорії.
Тож інспектори склали на 23-річного водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування особою, яка не має права керування) КУпАП. Автомобіль поліцейські евакуювали на арештмайданчик.
Тієї ж ночі, близько 4-ї години ранку, на перехресті вулиць Миру та Перекопської, увагу патрульних привернув транспортний засіб Ford Focus.
Автомобіль рухався заднім ходом на перехресті, чим створював загрозу іншим учасникам дорожнього руху. Такий маневр видався інспекторам підозрілим. Тож поліцейські вирішили зупинити його.
Під час спілкування і у цього водія охоронці порядку помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Громадянин відмовився проходити у встановленому законом порядку огляд за допомогою алкотесту “Драгер” на місці або в медичному закладі.
Також патрульні встановили, що 23-річний херсонець не має права керування, оскільки не отримував посвідчення водія.

На керманича Ford інспектори склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та винесли на нього постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування особою, яка не має права керування) КУпАП. Автомобіль порушника охоронці порядку евакуювали на арештмайданчик.

Поліція Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН