Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учні школи на Херсонщині долучилися до благодійної акції «Монетки дітям»

Національний банк України та благодійний фонд “Таблеточки” ініціювали проведення благодійної акції “Монетки дітям”. Ця ініціатива передбачає збір по всій Україні монет номіналом 25 копійок, які будуть використані для допомоги онкохворим дітям.

З 01 до 30 вересня 2021 року кожен громадянин зможе долучитися до цієї акції, аби в простий спосіб зібрати монети і перетворити їх на потужну допомогу для сотень дітей, що борються з раком.

Утім, українці не поспішають обмінювати монети номіналом 25 копійок. За останні 11 місяців із готівкового обігу Національний банк вилучив лише близько 83,8 млн штук таких монет. Це становить 5% від загальної кількості цих монет в обігу на дату початку їх вилучення (01 жовтня 2020 року в обігу перебувало 1,67 млрд штук монет номіналом 25 копійок).

“Українці досі тримають у себе 1,5 мільярда монет номіналом 25 копійок. Це близько 400 мільйонів гривень. Цими монетами вже неможливо скористатися. Вони можуть роками лежати по скарбничках, кишенях та на полицях, а можуть уже зараз рятувати життя дітям. Давайте разом зберемо ці монети на лікування онкохворих дітей”, – закликав Голова Національного банку України Кирило Шевченко

До благодійної акції долучилися учні Дніпровського ЗПЗСО та зібрали 464 гривні.

Білозерка Інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН