Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеса представила свої напрацювання в сфері розвитку туризму на саміті мерів міст

Про це розповів міський очільник Геннадій Труханов:

Нормальна практика будь-якого європейського туристичного міста – коли люди вільно переміщаються красивими вулицями, насолоджуються краєвидами та архітектурою. Одеса – не виняток. Один із останніх глобальних проєктів міської влади – організація пішохідного центру у вихідні та святкові дні. Адже вся відповідна інфраструктура концентрується в історичному центрі.

Сьогодні пішохідний центр органічно увійшов в життя як пішоходів, так і автомобілістів. Були продумані зміни в організацію дорожнього руху, встановлені нові дорожні знаки, запланованi місця для паркування, організовано роботу постів поліції та муніципальної охорони. На сьогоднішній день пішохідна зона Одеси – найбільша в Україні: 10 вулиць, бульвар, парки, площі. 

Окрім цього, реставруються історичні будівлі, створюються нові комфортні міські простори. А ще ми привели до ладу улюблені парки одеситів, розбили їх на зони різних активностей. 

Результат виконаної роботи не змусив на себе чекати. Незважаючи на виклики, ми повертаємося до допандемійних показникiв – майже 3 мільйони туристів за рік.

Запорукою успішності таких кейсів є взаємодія регіональної та державної влади. Я щиро вдячний Президенту України за увагу до нашого міста, зокрема, в рамках державних програм «Велика реставрація» і «Велике будівництво». Така взаємодія підвищує як рівень якості життя одеситів, так і туристичну привабливість нашого міста.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН