Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні підсумували результати туристичного сезону (відео)

В Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбулося чергове засідання Громадської ради. Участь у заході взяли в. о. начальника податкового відомства області Ігор Клим, голова Громадської ради Олександр Максименко та члени дорадчого органу. Під час заходу Ігор Клим розповів про результати курортно-туристичного сезону – 2021.

Зокрема зазначив, що станом на 20.09.2021 до місцевих бюджетів надійшло 4 млн гривень туристичного збору, а це плюс 700 тис. грн до показника також періоду минулого року. Юридичні та фізичні особи сплатили майже порівну. Темп росту надходжень збору проти аналогічного періоду минулого року вже складає 118,3%. Лідером з надходжень туристичного збору стала Бехтерська територіальна громада, по якій забезпечено 1,2 млн грн збору (31% від загальних по області, темп росту склав 112%).

З початку курортного сезону (з 01.05.2021 по 01.09.2021) на податковий облік в області стали 3213 суб’єктів господарювання. Із зазначеної кількості у курортних зонах статус суб’єктів господарювання добровільно отримали 475 осіб (38 юросіб і 437 ФОП), що майже вдвічі перевищує відповідний показник минулого року. Влітку ревізори провели понад 550 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольної й тютюнової продукції та ПММ.

За результатами цих ревізій застосовано майже 8,7 млн гривень штрафних (фінансових) санкцій. Показовими є результати одного з виїздів мобільної групи співробітників управління, коли за результатами одноденного відпрацювання об’єктів тимчасового розміщення громадян у с. Залізний Порт, Бехтерська громада отримала понад 21 тис. гривень турзбору. Окрім цього, членам Громадської ради було презентовано особливо актуальні на сьогодні основні аспекти податкової амністії капіталів громадян.

Керівник податкової служби регіону наголосив, що одноразове добровільне декларування – це можливість для громадян повернути активи в легальний обіг, вільно їх використовувати в майбутньому та вийти на новий рівень розвитку. Обговорювані питання викликали цікаву дискусію серед присутніх, але всі були одностайні у думці, що саме податки є бюджетоутворювальною складовою бюджетів усіх рівнів, тому реалізація проєктів регіонального рівня і країни в цілому залежить від внеску кожного громадянина.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН