Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Засідання Кіноклубу Docudays UA відбулося у херсонському виші

14 вересня в  Херсонському національному технічному університеті для студентів і викладачів ХНТУ організували засідання Кіноклубу Docudays UA «IMPULSKS» при Громадській організації «Імпульс Херсонщини». Модератором заходу виступив доцент кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки доцент Дмитро Карлюка.

До перегляду та обговорення учасникам запропонували документальну стрічку польського режисера Мартіна Рата «Що написано пером».

Документальний фільм знятий у Польщі, але висвітлена в ньому проблема є надзвичайно актуальною для багатьох країн світу, в тому числі і для України. Це проблема соціальної адаптації громадян, які опинилися «на дні»: алкоголіки, безпритульні, колишні засуджені. Фільм демонструє, як важко стерти з пам’яті події минулого, і водночас доводить, що будь-яке нове переживання визначає подальший плин нашого життя.

Перед переглядом для здобувачів влаштували дискусію: які причини того, що життя головного героя склалося саме так? Чи здатен він змінити ситуацію? Намагались дізнатись чому від героя відвертаються близькі люди?

Під час перегляду глядачі стали свідками історії головного персонажу – безпритульного алкоголіка. Майже все тіло чоловіка розписане татуюваннями. Кожен символ має свою історію. Попри скрутну ситуацію, в якій він перебуває, головний герой намагається знову взяти своє життя під контроль і виправити помилки минулого. Він робить спроби відновити стосунки з родиною, якої не бачив багато років. Хай сестра ігнорує телефонні дзвінки, а брат відмовляється з ним розмовляти, він не втрачає надії на те, що в житті щось таки зміниться. Та головний герой не втрачає надії на те, що в житті щось таки зміниться.

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB – за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

ХНТУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН