Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Парламентський Комітет з питань правової політики проведе виїзне засідання в Херсоні

Обговорити проблеми оптимізації судів у Херсоні у форматі виїзного засідання парламентського Комітету з питань правової політики збираються 17 вересня.

Таке рішення Комітет прийняв на своєму засіданні на початку вересня. Участь у обговоренні візьмуть народні депутати України — члени Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, офіс президента, Державна Судова адміністрація, Рада суддів, міжнародні організації, міністерство юстиції, міністерство фінансів. Варто зазначити, що на зустріч запрошені очільники всіх загальних апеляційних судів.

Подія важлива і знакова для регіону.
Представником від Херсона в парламенті є член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, народний депутат України Павло Павліш. Робоча група під його керівництвом займається питаннями оптимізації судів.

Наразі в Україні кількість місцевих судів варіюється в межах 600. Однак процес оптимізації судів (створення нової карти судів України) дозволить цю цифру зменшити в 3-4 рази. Метою цього, на думку представників «Слуги народу», є зменшення витрат на судову владу, та покращення ефективності судочинства. Про це говорив голова робочої групи з питань розробки нової карти судів Павло Павліш 31 серпня під час дискусії на тему «Оптимізація системи судів в Україні на шляху до 2022 року: перші результати».

За розрахунками робочої групи, якість надання послуг судами значно підвищиться, адже суддів буде більше, а самих судів менше.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН