Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великокопанівській громаді відбувся захід до Дня українського кіно

11 вересня українська спільнота відзначала День Українського кіно. До цього дня у Великокопанівській сільській бібліотеці відбулась тематична вітальня, яку відвідали учні Великокопанівської загальноосвітньої школи. Дітям розповіли про зародження світового та українського кіно та, звичайно ж, продемонстрували перші короткометражні стрічки.

Цікавим фактом для всіх присутніх стало те, що першовідкривачем кіно став саме український винахідник Йосип Тимченко, який сконструював прототип сучасного кінознімального апарату та апарату для кінопроєкції. Також бібліотекарки розповіли про місцеву бібліотечну відео студію, яка стала для багатьох справжнім відкриттям. Вони із задоволенням показали гостям свої роботи та запросили охочих долучатись то «кінотворчості», а наприкінці заходу на всіх чекала захоплива кіновікторина.

По завершенню зустрічі всі подякували організаторам за дуже цікаво та пізнавально проведений час, а організатори, у свою чергу, із нетерпінням чекатимуть на нові зустрічі на наступних заходах.

Великокопанівська ТГ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН