Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

10 вересня автори проєктів Громадського бюджету Херсона дізнаються результати експертної оцінки

99 проєктів Громадського бюджету-2021 зараз знаходяться на розгляді та проходять процедуру модерації, із них 55 вже отримали експертні оцінки (2 негативні та 53 позитивні), а ще 44 чекають свого експертного висновку, який буде готовий вже 10 вересня. Як стверджують спеціалісти, майже 40% від загальної кількості проєктів склали спортивні майданчики та спортивні простори.

Що ж такое етап модерації? Це період коли органи міської влади розглядають проєкти на предмет можливості реалізації, дають висновки та поради авторам, проводять експертну оцінку проєктів.

Так, згідно положення Про Громадський бюджет у Херсоні, Департамент економіки та інвестицій Херсонської міської ради координує перебіг роботи під час конкурсу, налагоджуючи зв’язки між авторами проєктів та виконавчими органами влади, а також здійснює попередню перевірку всіх поданих проєктів на відповідність технічним вимогам:

– назва проєкту має відображати зміст проєкту і викладатися лаконічно, вимогам програмного одним реченням;

– проект не повинен суперечити чинному законодавству України;

– реалізація проєкту належить до компетенції Херсонської міської ради;

– проєкт має відповідати стратегічним пріоритетом і цілям розвитку міста;

– об’єкт, створений внаслідок реалізації проєкту, має бути на території юрисдикції Херсонської міської ради та загально доступним для всіх жителів міста;

– проєкт у сфері просторового розвитку має відповідати Генеральному плану міста Херсона, іншій містобудівній документації та реалізовуватися на землях та об’єктах, які належать до комунальної власності територіальної громади міста;

– проєкт бюджетного року та спрямований на кінцевий результат;

– реалізація проєкту не повинна порушувати прав інших осіб;

– при формуванні проєктних пропозицій, які включають роботи з будівництва, реконструкції або капітального ремонту об’єктів, авторам необхідно керуватися переліками орієнтовних цін на основні будівельні матеріали, вироби на конструкції, розміщеними на сайті Міністерства розвитку громад та територій України (www.minregion.gov.ua). повинен бути реалізований впродовж одного року.

Нагадаємо, що загалом до конкурсу проєктів Громадського бюджету було подано 122 проєкти, 23 з яких були відхилені на початковому етапі.

Про проєкти, які не приймають до розгляду та основні причини відхилення зареєстрованих проєктів читайте за посиланням:  https://cutt.ly/jWTgM33

Херсонська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН