Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні у першому читанні прийнято законопроєкт «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель.»

Про це повідомляє Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко на своїй сторінці у Фейсбук:

Визначний день для аграріїв всієї України!
✅Сьогодні у першому читанні за основу прийнято законопроєкт №5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель.»
Для нашої області це вкрай важливо!👆
Пояснюю чому!
✔️Він координуватиме експлуатацію та технічне обслуговування об’єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем на належному рівні. А це у свою чергу дасть значний поштовх до розбудови зрошення в Україні.
✔️Прийняття законопроєкту дозволить надавати правову та фінансову можливість інвестування в меліоративну інфраструктуру держави.
☑️Разом з тим, організація водокористувачів (ОВК) забезпечуватиме експлуатацію меліоративної інфраструктури з визначенням на законодавчому рівні обмежень щодо розпорядження переданим майном.
☑️Отже, з прийняттям законопроєкту з’являється механізм самостійного фінансування аграріями будівництва, заміни та ремонту об’єктів меліоративної інфраструктури.
🤝Окрема вдячність депутатам Херсонська обласна рада за єдину стратегію та визначені пріоритетні цілі й завдання, реалізація яких буде суттєвим кроком до нашої мети – розвитку системи зрошення Херсонщини!
Адже ще 18 червня на сесії обласної ради депутати більшістю голосів прийняли звернення до ВРУ щодо підтримки законопроекту № 5202 «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель».
Дякую Голові Верховної Ради України, головам депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України IX скликання та депутатам за підтримку законопроєкту у першому читанні.
🙌Сподіваюсь, що найближчим часом законопроєкт буде прийнято в другому читанні!
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН