Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Урожай податків від аграріїв Херсонщини перевищив 58  мільйонів гривень

За чотири місяці 2020 року херсонські аграрії – платники четвертої групи спрощеної системи оподаткування сплатили 58,8 млн. гривень єдиного податку, які у повному обсязі надійшли до місцевих бюджетів нашої області. Таку інформацію повідомили спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Лідерами зі сплати єдиного податку четвертої групи стали фермери, які здійснюють діяльність у Бериславському, Нижньосірогозьському, Чаплинському, Великоолексадрівському районах та внесли до  бюджетів громад по 5,5 млн. грн., 4,9 млн. грн., 4,8 млн. грн. та 4,4 млн. грн. відповідно. Платники цих районів забезпечили  19,6 млн. гривень, що становить третину від загальних надходжень податку сільгоспспрощенців  по області.

Єдиний податок з сільгоспвиробників у 2020 році стовідсотково зараховується до загального фонду місцевих бюджетів, тобто до скарбниць громад, де працюють та сплачують податки такі сільгосптоваровиробники.

Нагадаємо: до четвертої групи платників єдиного податку належать аграрії – сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

Розмір податку розраховується за ставкою, яка залежить від категорії сільськогосподарських угідь та застосовується до бази оподаткування – нормативної грошової оцінки таких угідь (або нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області – для земельних ділянок водного фонду).

Прес-служба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН