Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині розпочали програму розвитку аграрного сектору

У Херсонській області розпочато впровадження п’ятирічної Програми з аграрного і сільського розвитку (АГРО), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл.

За участі виробників і переробників продукції у секторах овочів, фруктів, ягід, молока, м’яса, домашньої птиці (окрім курятини), аквакультури та солодощів, а також представників ОТГ, 18 грудня 2020 року відбулася онлайн – презентація Програми USAID АГРО у сервісі «ZOOM».

Під час заходу в.о. директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації Маргарита Степанова поінформувала щодо реалізації обласної цільової програми розвитку харчової та переробної галузі на 2020-2025 роки, яка на обласному рівні сприяє розвитку галузі, зокрема виробництву крафтової продукції. Саме у рамках цієї програми за підтримки Департаменту та Херсонського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі в поточному році було надано пільговий кредит на придбання обладнання та матеріалів для облаштування цеху з виготовлення бекмесу (кавунового меду), а також для виробнитва крафтового пива. Крім того, окреслено питання щодо формування «Херсонської дороги вина та смаку», до якої включатимуться крафтові об’єкти переробки, що сприятиме просуванню Херсонщини на внутрішньому та зовнішньому туристичних ринках, як агротуристичну дестинацію.

Під час онлайн-презентації Програми USAID АГРО фахівцями проекту було презентовано основні напрямки та умови участі, поінформовано учасників про шляхи покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, вдосконалення функцій фінансових підтримок та нормативно-правової бази у аграрному секторі, що сприятиме підвищенню національного та місцевого бізнес-середовища.

Департамент розвитку сільського господарства та зрошення м.Херсон

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН