Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області понад 300 тисяч гривень штрафу отримало підприємство з виробництва питної фасованої води

Занедбані виробничі потужності, антисанітарія, калюжі на підлозі та пліснява у будівлі – в таких умовах виробляється та фасується питна вода в Розівському районі Запорізької області.

В ході позапланового заходу державного контролю фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби було виявлено жахливі порушення санітарних норм на виробництві. Після вивчення ситуації і враховуючи існування загрози для життя і здоров’я людини розпорядженням головного державного інспектора від 08.07.2021 №3 тимчасово припинено виробництво та обіг питної води на потужностях суб’єкта господарювання.

Оператора ринку зобов’язали усунути невідповідності, які стали причиною для припинення виробництва та обігу харчових продуктів. У свою чергу виробник проігнорував рішення головного державного інспектора в частині заборони обігу харчових продуктів протягом 10 днів, тож наразі на керівника підприємства накладено штраф у розмірі 300000 гривень та окремо за ненадання інформації на вимогу посадової особи, що було необхідно для проведення державного контролю, штраф у розмірі 30000 гривень згідно з п.16 ч.1 ст.65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин».

Держпродспоживслужба у Запорізькій області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН