Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Горностаївському районі за 2 місяця виявлено 39 порушень законодавства про працю

В Горностаївській районній філії Херсонського ОЦЗ відбувся «круглий стіл» на тему: «Сумісна кампанія детінізації найманої праці в сільському господарстві».

Захід проводився за участю інспектора праці Головного управління Держпраці у Херсонській області Корнієнко Валентини Олександрівни, директора Горностаївської районної філії ХОЦЗ Сулімовської Антоніни Михайлівни, начальника Горностаївської ДПІ ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ковальова Олександра Володимировича і заступника начальника фінансового відділу Горностаївської селищної ради Малих Оксана Володимирівна.

На проведеному засіданні основний акцент був зроблений на подолання тіньової зайнятості та зайнятості населення в неформальному секторі економіки, економічної діяльності незареєстрованих підприємств, окремих осіб без реєстрації та декларування у державних органах. Оскільки проблеми тіньового ринку праці, тягнуть за собою соціальну незахищеність працівників, втрати місцевих бюджетів та інші негативні наслідки для кожного жителя.

За обговоренням злободенних питань щодо «розгулу» неоформлених трудових відносин у сфері сільськогосподарського виробництва району вкотре було наголошено, що наповнення бюджету Горностаївської ОТГ, це спільні зусилля і кропітка та наполеглива робота соціальних партнерів в напрямку легалізації найманої праці.

Так, на території Горностаївського району Херсонської області робочою групою з легалізації найманої праці протягом липня – серпня поточного року були виявлені порушення законодавства про працю у 39 фізичних осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації у встановленому законодавством порядку та використовували найману працю 21 особи, які були допущені до роботи без укладення трудового договору.

За результатами проведеної робочою групою роботи 17 фізичних осіб зареєструвались, як суб’єкти підприємницької діяльності в державних органах та оформили трудові відносини із 6 працівниками.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН