Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В одеській лікарні №5 підготовлено ще одне відділення для прийому пацієнтів з COVID-19. Фото, відео

Мер Одеси Геннадій Труханов відвідав міську лікарню №5 на Лідерсовському бульварі, де за кошти міського бюджету проведено капітальний ремонт і підготовлено до прийому пацієнтів нове відділення для лікування COVID-19.

«Сьогодні, спираючись на прогнози фахівців, весь світ готується до чергової хвилі пандемії. Одеса – не виняток. У міській лікарні №5 у найкоротші терміни приведено до належного вигляду практично занедбане відділення. Сьогодні ми побачили нову, сучасну, відремонтовану за всіма стандартами будівлю», – зазначив Геннадій Труханов.

У триповерховій будівлі, яка після переведення реанімації новонароджених у дитячу міську лікарню №2 на Дачі Ковалевського тимчасово не використовувалася, розміщені 90 ліжок для пацієнтів з підозрою і підтвердженим діагнозом COVID-19, у тому числі 10 реанімаційних ліжок. Всі ліжка у відділенні підключені до системи централізованого киснезабезпечення. Є ще 24 резервних місця.

У новому відділенні облаштовані комфортні маломісткі палати, обладнані кондиціонерами, душовими та санвузлами. За кошти міського бюджету закуплено медичні меблі.

Реанімаційні зали оснащені діагностичним і лікувальним обладнанням останнього покоління. Ліжка обладнані протипролежневими матрацами.

На першому поверсі корпусу облаштована клініко-діагностична лабораторія, оснащена аналізатором критичних станів, біохімічним, гематологічним аналізаторами та іншим сучасним обладнанням.

На території лікарні встановлено сучасну кисневу станцію і два кріоциліндри по 2000 літрів. Цього достатньо для забезпечення киснем у повному обсязі як нового відділення, так і другої будівлі, де розгорнуті 120 ліжок, з них 100 підключені до системи подавання кисню.

Міська лікарня №5 стала другим після інфекційної лікарні стаціонаром Одеси, який почав приймати хворих на COVID-19. Тут отримали медичну допомогу понад 7 000 пацієнтів. У разі зростання захворюваності нове відділення готове до прийому пацієнтів з COVID-19 при завантаженості ліжок стаціонарів першої черги.

Одеська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН