Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В одеській лікарні створюють сучасне приймально-діагностичне відділення

У міській клінічній лікарні №11 триває капітальний ремонт корпусу, де розміщуватиметься нове приймально-діагностичне відділення. Минулого тижня під час робочого виїзду директорка міського Департаменту охорони здоров’я Олена Якименко і начальник Управління капітального будівництва Борис Панов проінспектували хід ремонтних робіт і підготовку до відкриття відділення.

Наразі роботи з капітального ремонту відділення знаходяться в завершальній стадії. До початку ремонту тут розміщувався харчоблок, який довгий час не використовувався, будівля перебувала в незадовільному технічному стані. Капітальний ремонт розпочався у 2020 році і проводиться з використанням сучасних будівельних матеріалів і технологій з максимально можливим збереженням автентичних архітектурних елементів і рішень.

Проведено посилення несучих конструкцій будівлі, заміну плит перекриттів, облаштування водостічної системи, заміна покрівельного покриття, утеплення та оздоблення фасадів, перепланування та оздоблення внутрішніх приміщень, встановлення сучасних енергозберігаючих віконних і дверних блоків та інші ремонтні роботи.

У процесі капремонту проводиться повна заміна всіх інженерних мереж, систем водопостачання, опалення, електропроводки, сантехнічного обладнання. Приміщення приймального відділення обладнані сучасною системою вентиляції і кондиціонування, а також пожежною сигналізацією. Наразі завершуються оздоблювальні роботи, проводиться встановлення ліфта і упорядкування прилеглої території.

Для лікарні за кошти держбюджету закуплено нове медичне обладнання – комп’ютерний томограф, рентгенологічна система, УЗД-апарат і монітори пацієнта. Підготовлено приміщення під встановлення ангіографа, поставка якого очікується в рамках державної програми «Велике будівництво». Крім діагностичного блоку, у відділенні обладнують палати інтенсивної терапії, проведений монтаж кисневих точок.

Після завершення ремонту МКЛ №11 отримає сучасне приймально-діагностичне відділення з можливістю надання широкого спектра екстреної допомоги відповідно до Рамкових вимог до лікарень інтенсивного лікування другого рівня.

***
Раніше в міській клінічній лікарні за кошти міського бюджету Одеси було проведено капітальний ремонт і створені сучасні відділення гінекології і переливання крові.

Одеська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН