Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні хочуть вирощувати технічну коноплю

Провідні країни світу активно переходять на біологічні види палива, матеріали та компоненти, дбаючи про навколишнє середовище. Херсон також підтримує екологічний тренд, тим паче входячи до ТОПу найбільш екологічно чистих районів України. Одним з пілотних проєктів цього напрямку може стати інвестиційний проєкт «Вирощування технічної коноплі».

Таку ініціативу херсонця Павла Светославського днями обговорили на зустрічі начальник відділу інвестиційних проєктів Анна Гвалія та начальник відділу економічного аналізу Галина Лобода. Пан Павло презентував свою ідею, розповів про можливості напрямку та досвід інших країн. Експерти називають вирощування та перероблення технічної коноплі одним з перспективних напрямків агробізнесу в майбутньому. Технічні сорти коноплі не містять наркотичних речовин, а от користі від них дуже багато. Такі коноплі використовують у композитних матеріалах замість скловолокна, для виготовлення паперу та паперового посуду, набивають сидіння авто.

Що важливо, культуру можна вирощувати без використання гербіцидів та інших ЗЗР. Водночас її вирощення не потребує великих вкладень, а рентабельність досягає 100%, в чому може конкурувати навіть із соняшником. Тож незабаром Павло Светославський презентує інвестиційний проєкт спеціалістам, а представники Департаменту економіки та інвестицій сприятимуть у пошуку програм і грантів для його реалізації. Це дозволить одночасно розвивати й бізнес, і тренд на екологічність та бережне ставлення до здоров’я людини й природи.

Ілюстраційні фото виробів із конопель взяті з відкритих джерел

Херсонська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН