Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівці служби зайнятості консультують мешканців Скадовської громади

Скадовська районна філія Херсонського обласного центру зайнятості продовжує активно надавати послуги населенню безпосередньо на території громад.

27 липня поточного року уповноваженими представниками Філії – заступником директора, начальником відділу надання соціальних послуг Олександром Скрягою та завідувачкою сектору профорієнтації Владою Арестовою проведено черговий виїзний прийом населення села Красне з питань працевлаштування та соціального захисту на випадок безробіття.

Під час прийому фахівці розповіли про умови та порядок реєстрації безробітних, про необхідний перелік документів. Усіх бажаючих знайомили з електронними сервісами: навчали шукати роботу на порталі Державної служби зайнятості та інших спеціалізованих сайтах з пошуку роботи, резервувати час прийому у спеціалістів через сервіс «Електронна черга».

Представники філії звернули увагу населення на широке коло послуг, які надає служба зайнятості: пошук роботи, виплата допомоги по безробіттю, професійне навчання, тимчасова зайнятість, групові та індивідуальні профінформаційні та профконсультаційні послуги. Увагу присутніх було акцентовано на працевлаштуванні шукачів роботи в закладах відпочинку оздоровчої зони Скадовського району.

Крім того було зазначено, що консультацію може отримати не тільки населення громади, а також й роботодавці. Організація громадських та тимчасових робіт, професійне навчання на замовлення роботодавця, підбір необхідного спеціаліста, дії роботодавця в умовах скорочення чисельності працівників – це тільки частина переліку послуг служби зайнятості.

Також присутнім розповіли про профорієнтаційні послуги для  підростаючого покоління – можливість проходження тестування для розширення світогляду професій і пізнання себе, економічні екскурсії, профорієнтаційні уроки, дні відкритих дверей центру зайнятості, навчальних закладів та підприємств.

В процесі прийому всі відвідувачі отримали змістовні консультації  та роздатково-інформаційні матеріали.

Скадовська міська громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН