Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олешківській територіальній громаді рекомендовано ввести додаткові протиепідемічні заходи

Таке рішення сьогодні прийняла регіональна комісія з питань ТЕБ та НС, участь у якій взяли голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко та перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський.

Пов’язано це із виявленням нових випадків захворювання на COVID-19 в Олешківській ЦРЛ. Разом з тим, там припинять госпіталізацію до дитячого відділення.

Директор Департаменту здоров’я облдержадміністрації, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, здорового способу життя та курортно-туристичної діяльності Віктор Короленко поінформував, що на сьогодні там проводиться епідемічне розслідування, яке має встановити коло контактних та хворих осіб.

Крім того, за його словами, Олешківській тергромаді рекомендуватимемо вжити додаткових протиепідемічних заходів за необхідності.

Також у ході засідання прийнято рішення, що нацгвардійці забезпечать цілодобову охорону Херсонській обласній інфекційній лікарні ім. Г.І.Горбачевського.

Зазначимо, що під час засідання було розглянуто питання про надзвичайну ситуацію, пов’язану із спалахом африканської чуми на території області, а також про проходження пожежонебезпечного періоду на території області.

Зокрема, було вирішено рекомендувати райдержадміністраціям та органам місцевого самоврядуванням посилити профілактичні заходи з попередження пожеж в екосистемах та проінформувати фермерів та керівників сільськогосподарських підприємств щодо дотримання вимог законодавства в сфері пожежної безпеки та заборони випалювання рослинності.

Джерело – Херсонська обласна рада.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН