Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Удосконалення освітньої мережі області: розроблено критерії оцінки закладу освіти

Сьогодні відбулось третє засідання робочої групи з визначення критеріїв спроможності загальноосвітніх закладів Херсонської області, яка була створена розпорядженням голови облради Олександром Самойленком.

До її складу увійшли фахівці та керівників вишів області, а очолила її радниця голови Херсонської обласної державної адміністрації Тетяна Юшко.

Так, вже напрацьовано рекомендації критеріїв та індикаторів, які дадуть  можливість громадам оцінити власну освітню мережу, щоб у подальшому ухвалювати зважені та аргументовані рішення щодо формування освітньої мережі.

Відповідний аналітичний документ робоча група передасть голові облради для розгляду депутатами на найближчій сесії.

Зазначимо, що відповідний документ носить рекомендаційний характер, де самі громади зможуть на найближчі роки визначити план дій, який дозволить їм утримувати заклади освіти, покращувати матеріально-технічну базу, готувати кадри тощо.

Як зазначив голова постійної комісії з розвитку людського капіталу Олександр Співаковський: «Це не інструкція із закриття шкіл, а скоріше дороговказ, який підкаже, на що звернути увагу, як зробити освіту якісною та доступною, врахувати інтереси дітей, вчителів, громади».

Також планується створення робочих груп у 5 новостворених районах області, які використовуючи ці рекомендації спільно з громадою й громадськістю оцінять освітню мережу й визначать її перспективи. Потім необхідно провести ранжування закладів освіти, погодити його з громадами та затвердити на сесії.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН