Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В одній зі шкіл Запорізької області розміститься військова частина

Відповідно до виконання закону про збільшення чисельності ЗСУ, який повинен бути підписаний Президентом вже найближчими днями, на території Пологівського району має бути сформований батальйон територіальної оборони, з середньою кількістю постійного особового складу – 50 чоловік.

Працівники військкомату звернулись до депутатів міськради із пропозицією надання дозволу на розміщення військової частини у нежитловій будівлі Новофедорівської ЗОШ в селі Новофедорівка.

Даний заклад освіти вже два роки як працює без контингенту (без учнів), але не ліквідований як такий.

Пологівську громаду обрали як місце розташування частини, через те, що тут розміщені 16 об’єктів, що підпадають під охорону у випадку виникнення зовнішньої агресії. Кращого варіанту військові не знайшли.

Голосуванням депутати вирішили дозволити розміщення військової частини у нежитловій будівлі Новофедорівської школи.

Наступного тижня керівники громади разом із військовими мають зустрітися із місцевим населенням роз’яснити людям щодо подальшого функціонування військової частини на території.

Коли будуть проведені всі формальні процедури щодо розміщення військової частини на базі пункту постійної дислокації будуть плануватися і проводитися збори з резервістами і військовозобов’язаними. В такому разі кількість особового складу може зростати до 500 чоловік.

При функціонуванні військової частини, на території розміститься 50 одиниць постійної військової техніки, кілька автомобілів, кімната для зберігання штатної зброї, важких боєприпасів там не буде, запевнили керівники тероборони.

Районка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН