Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині завершився третій сезон інклюзивного театру

Інклюзивний театр при бібліотеці «Звичайна роль – особливий актор» вдруге у презентував виставу «Задерикуватий півень» у стінах Гончарівки. Колектив бібліотеки піклується про інклюзивних дітей і дає можливість розвиватися і демонструвати свої таланти.

Надія Коротун – директорка Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара, зазначила: “Це велике щастя – бачити таку велику родину! Ви найкрутіші, ви найталановитіші, ви найрозумніші , ви дійсно незвичайні діти! Ви нас вчите віддавати свої знання саме добру.”

Цей показ інклюзивної вистави був присвячений Міжнародному дню захисту дітей і завершенню цьогорічного, вдалого, інклюзивного театрального сезону, з чим привітав Сергій Козир- голова Херсонської обласної державної адміністрації. Розпочалась вистава з хореографічного номеру «Кушачок та капелюшок», виступили солісти народного хореографічного ансамблю «Радість».

Підготовка ефектних костюмів, запальних танців і акторської гри потребує багатьох старань та репетиції. Над створенням образів також працювали рідні акторів. Старання всіх, хто доклав зусиль до створення вистави, не залишилися безрезультатними – глядачів переповнюють емоції. Три роки цей унікальний проєкт діє при книгозбірні для родин, які виховують дітей з інвалідністю і збирає заслужені нагороди на всеукраїнських, та на міжнародних фестивалях, крім того – вони вже встигли знайти багатьох своїх шанувальників.

Почесний обов`язок – відзначити акторів у номінаціях – випав поважним гостям і партнерам, які не пропускають жодної інклюзивної вистави в бібліотеці. Фінал третього театрального сезону інклюзивного театру при бібліотеці «Звичайна роль – особливий актор» ще раз довів, що мистецтво лікує.

Театральний сезон завершився, а попереду у колективу багато ідей та планів для нового сезону. Вони трішки відпочинуть і знову почнуть працювати, аби вже наступної весни порадувати глядачів дебютом нової вистави.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН