Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В херсонському “Urban CAD” провели інклюзивні заняття

В рамках проєкту «Нові можливості» у Херсоні проводяться інклюзивні заняття для дітей, на яких вони стають активними учасниками різноманітних майстер-класів, а це – розвиток.

“Цей захід спрямований на розвиток, соціалізацію дітей, на допомогу батькам. Якщо у них виникають якісь питання, вони завжди можуть звернутися до нас, ми готові допомогти,”- зазначає Тетяна Чуприна – керівниця благодійного фонду “Розвиток громади міста Херсона”.

На Останньому занятті діти стали глядачами майстер-класу, який для них представила різновікова група клубу «Kobukson».

Для інклюзивних дітей одна з найулюбленіших частин заняття – це арт- терапія. Працюючи з різними матеріалами і пізнаючи світ, вони вчаться виражати себе та свої емоції через творчість.

Катерина Понеділко – депутатка Корабельної районної у місті Херсоні ради, ділиться враженнями: “Основна задача арт-терапії – прибрати жорсткі обмеження та рамки. Вони створюють щось, саме так як вони це бачать, таким чином виражають емоції, які раніше були заблоковані”.

Для дітей та їх батьків важливо, що є люди, які надають можливість спілкуватися, розвиватися та пізнавати світ, при чому повністю на благодійних засадах.

Влітку заняття проводяться щосуботи на території «Urban CAD», але планується знайти приміщення, в якому можна буде проводити заняття на постійній основі, тож організатори докладають чималих зусиль, щоб це зробити, а діти просто радіють кожен раз, коли сюди приходять.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН