Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині ДБР затримало на хабарництві керівника ДМС та ДСНС

Державне бюро розслідувань проводить системну роботу щодо виявлення та припинення корупції серед посадовців

У липні 2021 року працівники Теруправління ДБР Миколаєва затримали «на гарячому» двох посадовців:

  • Керівника одного із секторів ДСНС в Одеській області, який за хабар обіцяв не перевіряти підприємство на дотримання умов пожежної безпеки;
  • Посадовицю міграційної служби, яка «продавала» іноземцю громадянство України.

Встановлено, що підполковник ДСНС вимагав від підприємця 1,2 тисячі доларів США за «дозвіл» зберігати пальне у резервуарах без відповідних документів та без дотримання умов пожежної безпеки. Оскільки такої суми підприємець не мав, посадовець погодився розділити оплату на пів року – по 200 доларів щомісяця або розрахуватися талонами на 400 літрів пального.

Слідчі ДБР затримали начальника під час отримання талонів на 400 літрів пального.

Того ж дня працівники Теруправління ДБР Миколаєва затримали завідувачку одного із секторів Державної міграційної служби, яка «продавала» громадянство України.

За матеріалами слідства, громадянин Таджикистану, який прожив три роки в Україні та одружений з українкою, хотів змінити громадянство. Через погане володіння українською мовою та незнання законодавства України він винайняв людину представляти його інтереси в міграційній службі за довіреністю.

Під час розгляду питання посадовиця вимагала від довіреної особи 1 тисячу доларів США за сприяння в отриманні громадянства України.

Її затримали під час одержання хабаря на робочому місці.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом посадовцям про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу.

Цікаво, що вказаних осіб затримали в одному селищі, хоча діяли вони окремо один від одного.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Одеська обласна прокуратура, оперативний супровід – Нацполіція.

ДБР

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН