Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Четверо патрульних постануть перед судом через побиття жінки на Одещині (відео)

Слідчі Територіального управління ДБР Миколаєва у взаємодії з внутрішньою безпекою Нацполіції завершили досудове розслідування стосовно працівників патрульної поліції в Одеській області, які протиправно застосували силу до громадянки.

Вночі 23 червня 2020 року четверо поліцейських, перебуваючи у складі екіпажу автопатруля, зупинили авто через нібито порушення правил дорожнього руху.

Водій попросив пояснити причину зупинки, але правоохоронці цього не зробили.

Вони намагалися витягнути водія з машини, а пасажирка почала фіксувати все на камеру мобільного телефону. Один із поліцейських спробував силою його забрати, проте дівчині вдалося сховати мобільний та викликати поліцію.

Інший правоохоронець з пасажирського місця хотів виштовхати водія та усім тілом навалився на постраждалу, внаслідок чого дівчина не могла дихати, а потім ще й застосовував до неї сльозогінний газ. 35-річна громадянка отримала легкі тілесні ушкодження.

Поліція, яка приїхала на виклик, не розібравшись у ситуації, вирішила допомогти колегам затримувати громадянку, яка протиправних дій не вчиняла.

Правоохоронці не склали жодних документів стосовно дівчини за фактом її затримання.

Вказаним особам повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому повноважень, що супроводжувались насильством, застосуванням спеціальних засобів, а також болісними та такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування (ч. 2 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Також встановлено, що стосовно одного з вищезгаданих працівників поліції у 2018 році вже було направлено до суду обвинувальний акт за умисне легке тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 125 КК України), проте судове провадження було закрито у зв’язку з відмовою потерпілого від обвинувачення.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура, оперативний супровід – Одеське управління ДВБ Нацполіції.

ДБР

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН