Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Асканійська громада презентувала інвестиційний проєкт з розвитку інфраструктури

На інвестиційному форумі “Південна стратегія розвитку презентували секцію ” Модель кварталів гостинності Асканія-Нова та Ольвія”. Асканія-Нова – справжнє диво не лише України, а й всієї Європи.

Це – найстаріший степовий біосферний заповідник планети та найбільша європейська степова заповідна територія. Крім того, він є одним із найбільш визначних місць, які увійшли до культурної спадщини регіону і цікавою туристичною локацією. Основну частину прибутків до бюджету громади приносить саме туристична сфера.

Вадим Поліщук , голова Асканійської громади зазначає: “Затверджена стратегія розвитку громади, пріоритетом визначено саме розвиток туризму. Місцевою радою затверджена містобудівна документація громади, передбачені всі містобудівні обмеження, які можуть передбачені можливості для будівництва. Зі свого боку можу сказати наступне: ми стабільні, прогнозовані, ми гарантуємо прийнятні рішення для бізнесу, готові до співпраці та розвитку.”

В Асканії Новій є на що подивитися, але водночас існують проблеми, які потребують негайного вирішення. Серед них – слабко розвинена інфраструктура, відсутність готелів – через це туристи які подорожують Херсонщиною відвідують заповідник і їдуть далі, адже нема потрібних умов щоб залишитися на довше.

Серед проєктів , представлених на форумі Південна стратегія розвитку був той, що допоможе перетворити проблеми Асканії Нової на можливості.

“Зараз іде мова про створення малого архітектурного комплексу як рішення тих проблем про які ми говорили до цього. Він буде включати різні локації , які матимуть і соціальні переваги на території Асканія- Нова і допомагатимуть громаді заробляти на цьому. Ми плануємо зробити це за формою соціального підприємства тобто для цього буде створено громадську організацію, після цього буде створено інвестиційний фонд і останнє- створення товариства з обмеженою відповідальністю,”- розповідає Єгор Штанько, житель Асканії-Нова, що займається інвестиційним проєктом..

Було розглянуто багато ідей , тож початок розвитку вже покладений.

“Той проєкт над яким я працював він в про розвиток інфраструктури а також і про створення інших побічних продуктів, які йдуть разом з інфраструктурою – це і створення нових робочих місць, розвиток громадянської активності навколо туристичної сфери і також розвиток гордості України у вигляді Заповіднику Асканія Нова , а також і парку і зоопарку , які знаходяться на її території,”- додає Єгор Штанько Якісні туристичні локації потребують інвестицій , а інвестувати в наш час може кожна людина, яка відвідала те чи інше місце.

Тож подорожуйте Херсонщиною , інвестуйте в рідний край!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН