Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області керівництво районного управління Держпродспоживслужби “погоріло” на хабарі

Поліція затримала начальника райуправління Держспоживслужби на Запоріжжі та його заступника – за гроші погоджували позитивні висновки перевірок. Про це повідомляється на офіційному сайті Нацполіції.

Посадовці налагодили схему вимагання та отримання неправомірної вигоди у підприємців. За гроші обіцяли видати позитивний висновок за результатами перевірки, що проводиться у межах їхньої компетенції. Вартість своїх «послуг» оцінювали від 10 до 30 тис. грн. Подія сталася 20-го липня. Начальника районного управління, який також є депутатом районної ради, та його заступника затримали у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Грошові кошти, отримані фігурантами як неправомірну вигоду – 10 тис. грн, вилучили на місці. Посадовцям повідомлено про підозри за ч.3 ст.368 (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.
Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Вознесенівська окружна прокуратура міста Запоріжжя.

На офіційному сайті поліції не вказують, про яке саме районне Управління Держпродспоживслужби йдеться, однак на фото видно, що працівники Департаменту стратегічних рослідувань Нацполіції проводили слідчі дії у кабінетах Пологівського районного управління Держпродспоживслужби.

На сайті Головного Управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області також повідомляється:

“…Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області всіляко сприяє правоохоронним органам у проведенні слідчих дій. Найближчим часом буде розглянуто питання щодо відсторонення від роботи посадових осіб районного управління, щодо яких  відкрите кримінальне провадження”.

Пологівські вісті

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН