Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаївській області 6-ту річницю заснування відзначають морські піхотинці 36-ї бригади

Сьогодні 6 – ту річницю з дня створення відзначає особовий склад 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

З днем народження бригаду вітали перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Георгій Решетілов, голова постійної депутатської комісії Миколаївської обласної ради з питань регіонального розвитку, планування, бюджету, фінансів та інвестицій Віталій Гомерський, заступник Миколаївського міського голови Юрій Степанець та голова адміністрації Центрального району Миколаєва Олександр Береза.

 «Від голови Миколаївської обласної державної адміністрації Віталія Кіма та всієї облдержадміністрації щиро вітаю Вас зі святом. Переконаний, шість років – це тільки початок. Початок нової славетної історії. Шановні морські піхотинці, Вас поважає суспільство та колеги по військовій службі. Від себе особисто хочу сказати, що Ви гордість України та Миколаївщини. Дякую Вам!», – зазначив у своєму вітальному слові перший заступник голови облдержадміністрації.

Довідка: 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського пройшла складний та видатний шлях становлення. У лютому 2014 року після початку вторгнення Росії до Криму, вірні присязі військові 36-тої окремої бригади берегової оборони були виведені на вільну територію України.

Відразу потому з-поміж військовослужбовців 36 окремої бригади берегової оборони, 1-го та 501-го окремих батальйонів морської піхоти, які заявили про бажання захищати Батьківщину зі зброєю в руках в Донецькій та Луганській областях, розпочалось формування та підготовка зведеного підрозділу морської піхоти.

Проведено заходи з облаштування військових містечок у місті Миколаєві, доукомплектування підрозділів особовим складом та технікою, підготовки особового складу та техніки до ведення бойових дій.

Особовий склад бригади постійно в режимі ротації бере участь у бойових діях в зоні операції об’єднаних сил.

Разом з виконанням бойових завдань підрозділи бригади беруть активну участь у заходах міжнародного співробітництва, проведення міжнародних навчань.

Джерело – Миколаївська ОДА.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН