Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівці перевіряють роботодавців на курорті Херсонщини

З 1 липня поточного року Головним управлінням Держпраці у Херсонській області у взаємодії з Головним управлінням ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі розпочато інспектування роботодавців з питань виявлення не оформлених працівників на території Арабатської стрілки, розташованої у Генічеському районі Херсонської області.

Під час рейдів проводиться  активна інформаційно-роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання, які надають послуги по оздоровленню та тимчасовому проживанню населення (пансіонати, бази відпочинку, тощо) з питання легалізації трудових відносин та офіційного працевлаштування найманих працівників.

З початку кампанії, на території Арабатської стрілки у 7 суб’єктів господарювання, які задіяні у курортному бізнесі, було виявлено 18 працівників без оформлення трудового договору.

До порушників законодавства про працю вжито всіх заходів реагування в межах наданих повноважень.

Нагадуємо,  що допуск працівника до роботи без належно оформлених трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Зокрема, відповідно до статті 265 КЗпП України  за порушення законодавства про працю в частині допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору штраф складає 10 мінімальних заробітних плат, за кожного неоформленого працівника.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН