Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податкова проводить інвентаризацію об’єктів нерухомості у туристичних населених пунктах

Вчора податківці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, в рамках проведення курортно-туристичного сезону – 2021, провели інформаційно-роз’яснювальний рейд у селі Хорли.

Під час рейду податківці інвентаризували об’єкти нерухомості, які розташовані по вулицях Жовтневій, Першотравневій, Прикордонній, Радгоспній та Шкільній. Спілкуючись із власниками закладів та їх працівниками, посадовці розповідали про необхідність оформлення нерухомого майна та підприємницької діяльності відповідно до вимог чинного законодавства, офіційні трудові відносини з найманими працівниками, застосування РРО/ПРРО, легалізацію торгівлі підакцизними товарами та належну сплату відповідних податків і зборів.

Особливу увагу інспектори зосереджували на справлянні туристичного збору. Зокрема наголошували, що податкові агенти утримують його під час надання послуг, пов`язаних з тимчасовим проживанням. Сума сплаченого збору зазначається окремим рядком у розрахунковому документі на проживання. Відпочивальники сплачують суму збору авансовим внеском перед розміщенням у місцях проживання податковим агентам, які справляють збір з дотриманням вимог податкового законодавства та рішень відповідних місцевих рад. У місцях проживання туристів розміщують виключно за наявності документа, що підтверджує сплату ними туристичного збору.

Загалом податківці обстежили понад 30 об’єктів нерухомості. Робота в цьому напрямку триває.

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН